Ortaya Karışık

İnsanoğlu, ilk insandan şu anki durumuna gelene kadar geçirdiği süreçte ciddi değişikliklere uğradı. Bunlardan en kayda değeri korteks tabakasının oluşumu bence. Korteksimiz ne kadar kalınsa o kadar medeni olduğumuz kanıtlanmış durumda.
Amacım taraf olup tek yönlü bir bakış ortaya koymaktansa korteksin altında yatanları keşfetmek, irdelemek ve tartışmaya açmak. İnsanı kadın ve erkek olarak iki türe ayırmak istemiyorum. Vurgu yapmak istediğim konu; bu iki türün kendine has davranış kalıpları var mı, varsa bunun kaynağı nedir?
Bunu keşfettiğimizde türler arası çekişme ve anlaşmazlıkları minimize etme imkanımız olacağını düşünüyorum…
Bu arada yazında insan türünün evrim süreci içerisinde aile kavramını ele alışın hoştu. Geçmişten günümüze bu kavramını geçirdiği evrelere baktığımızda gelecek hakkında bir kehanette bulunmadan edemeyeceğim.
Yakın gelecekte evlilik müessesi çökecek ve aile kavramı boyut değiştirecek… Bireyselciliğin ön planda olduğu dünyada teknolojinin sırtına binmiş insanoğlu dörtnala koşacak. Sırtına bindiği canavar çatlayana dek bu koşu sürecek. Diğer yandan sosyal değişimlerin hızı hiç bir zaman teknolojik değişimleri hızına yaklaşamayacak ve bu durumun oluşturduğu gerilim insanı bencil bir makine haline getirecek… (Sakin olmaya çalışır, kesik kesik solur, terlemiştir…;)

Bilgi Paylaştıkca Çogalır...

7 Cevaplar Kime:“Ortaya Karışık”

  1. Evlilik müessesiyle ne alıp veremediğin var anlamadım.Bırak isteyen evli kalsın,her şeye rağmen yürümüyorsa boşansın, isteyen beraber yaşasın.İmkanı olan tercihleri doğrultusunda istediği gibi yaşasın…..

    *******************************

    Şahsi kanaatim odur ki; evlilik insan tabiyatına aykırı bir müessese. ( müessese kelimesini de bi kaç defa tekrar edince anlamını yitiriyor ya. ehi. )

  2. Müessese yerine kurum demeyi deneyebirlisin:)

    ************************

    Abartalım; işletme demek istiyorum. ehi.

  3. Vazgeçtim ne demek istiyorsan onu de:)

    ******************************

    Peki şirket olsun. Bekir Yıldız’ın Evlilik Şirketi diye bir kitabı vardı. Aklıma o geldi.

  4. Biliyorum yıllar önce okumuştum.

    ******************************

    Devamlı okumalı bünye.

  5. Başlığı görünce aslında benim aklıma restoranda ortaya söylenen karışık salata geldi.Öyle işte:)

    ******************************

    Ortaya karışık bir salata olsa da yesek.

  6. bir blog yazısına yorum olarak yazılmış sanırım bu. yoruma yorum yazmayayım ben.

  7. Ben de yazmıyayım bari. :)

Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

[+] kaskus emoticons nartzco

İfade eklemek için tıklayınız.

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette