Başarma Hırsınız Ne Kadar?

Hepimizin hayatta pek çok hedefi var. Peki başarmaya ne kadar açsınız? Hedeflerinizi gerçekleştirmek için neler yapmaya hazırsınız? Ne kadar fedakarlıkta bulunabilirsiniz?

Başarma hırsı hedeflerinizi hayata geçirmeyi ne kadar istediğinizle ilgilidir ve rekabet etmeyi, kazanmayı, başarmayı, kontrolü elinize almayı, kariyerinizde yükselmeyi ve ilerlemeyi ne kadar istediğinize bağlıdır.

Başarma hırsınızın ne kadar olduğunu öğrenmek için aşağıda yer alan 10 soruluk kısa testi uygulayabilirsiniz.

Başarma Hırsınız Ne Kadar?

Progress:

Hayatımın hangi yöne gittiğini iyi biliyorum.

Elimde olsa zorluklardan ve sorunlardan kaçınırım.

Yaptığım her işte rekabet etme ve kazanma isteği duyuyorum.

Başkalarını yönetmekten hoşlanıyorum.

Bazen hayatta sürüklenip gittiğimi hissediyorum.

Kariyerimde ne elde etmek istediğimi çok iyi biliyorum.

Rekabetçi bir insan değilim.

Başkalarının üzerinde yetki sahibi olmak benim için hiçbir şey ifade etmiyor.

Fedakarlıkta bulunmak zorunda kalsam da başarmakta kararlıyım.

Oldukça hırslı biriyim.

Bilgi Paylaştıkca Çogalır...

4 Cevaplar Kime:“Başarma Hırsınız Ne Kadar?”

  1. Test Sonucu: Başarma Hırsı Az Olan Kişiler. (Hayatından Memnun.)
    hayatımdan memnun olduğumdan o kadar emin olmasam da kariyer konusundan eminim; işim hayatımdaki diğer hiç bişeyin önüne geçmemeli.

    *******************************

    Belki de optimum noktayı bulabilmek yaşama sanatıdır.

  2. slim shady says:

    abi ya bizim bi münazaramız var .. konu biraz acık uçlu.. bizim taraf arada kuşak farkı olsada anne babalar çocuklarını anları savunuyo.. karsı tarafda anlamıyoru.. rakip takım bizden baya güçlü.. konuyla ilgili önerebileceğiniz kitap site bilgi vs önerirseniz çok yardımınız olur .. şimdiden çok tesekkürler..

    ***********************************

    Bu konuda çok yeterli değilim fakat sonuçta münazaranın temeli ikna etmeye dayalı. Belki de Milton Erickson’un dil kalıpları fayda sağlayabilir. http://www.benoyum.com/category/psikoloji/dil-kaliplari/ Şimdiden başarılar diliyorum. :)

  3. okuyom ben ya says:

    (Özel hayatınız ve iş hayatınız arasında denge olması gerektiğini düşünen birisiniz. Sizin için iyi bir hayata sahip olmak, statülerden, ünvanlardan ve terfi almaktan öte bir şey. İyi vakit geçirmek, huzur içinde yaşamak ve eğlenmek sizi daha çok ilgilendirir. İşinizin hayatınıza yük olmamasını istersiniz.
    Kendinizi iyi hissetmek için “bir numara” olmanız gerekmez. Kazanmak ve birinci olmak sizin için o kadar önemli değildir. Başkaları daha fazla sorumluluk sahibi olmak, kendini ortaya koymak ve ilgi odağı olmak isteyebilir. İleride patron olmayı hayal ettikleri için zor projelerin ve görevlerin peşinden gidebilirler. Hepimizin kariyerinde ilerlemek için insanları arkadan vuran ve ne gerekiyorsa yapan insanlar tanırız. Siz onlardan biri değilsiniz.
    Siz arkanıza yaslanıp herkesin bir numara olabilmek için nasıl rekabet ettiğini izlemeyi, iş yerindeki çekişmelerden uzak durmayı tercih edersiniz. Ekibin bir parçası olmaktan, öncü olmak yerine takipçi olmaktan mutluluk duyar, gerçek hayatınızın iş yerinin dışında olduğunu bilirsiniz.
    Hayat, tüm yaşamınızı ofiste geçiremeyecek kadar kısadır. Tabii ki daha başarılı olmak isteyebilirsiniz. Maaşınızın yükseltilmesine itiraz etmezsiniz ama bunu elde etmek için özel yaşantınızdan feragat etmezsiniz.)

    hayatımdan memnunum gerçektende insanların rekabet etmesi hoşuma gidiyor ama şuda var onlar hırs yapıp birbirlerini geçmeye çalışırken ben normal bir şekilde çalışıp onlardan daha iyi olabiliyorum.Bunda bir sorun yok dimi ?

  4. Bu sorun size değil rekabet ettiğiniz kişilere ait olabilir. :)

Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

[+] kaskus emoticons nartzco

İfade eklemek için tıklayınız.

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette