Don Juan Öğretisi / Carlos Castaneda 10

“Biz insanlar, algılama noktası bir noktada sabitleşmiş olan varlıklarız. Dostumuz ve aynı zamanda düşmanımız, içsel kabullerimiz ve ön yargılarımıza olan bağlılığımızdır. Bir bilge savaşçı ol. İçsel ön yargıları kuvvetlendirmekten vazgeç. Onlara bağlanma. İç envanterini yap ve bu envanteri çöpe at. Kurtul ondan. İç envanteri yapıp onun hakikatini gören savaşçı sadece güler. Bu şekilde algılama noktası serbest kalır ve kayar.” (İçten gelen ateş)

Bilge savaşçının rüyada yaşadığı deneyimleri şuur üstüne çıkarması gerekir. Bunun için de hatırlama metodunu kullanır. Bu metot sayesinde bilge savaşçı şuuraltını şuura çıkarır ve böylece kozasının iplikçiklerini aydınlatır. Hatırlayabilmek için çok bir erk sahibi olmalıdır. Büyücü erk sayesinde algılama noktasını kaydırır. Erk sayesinde ikinci bilinç düzeyinde bilinçli hareket edebilir. Bu maddi dünyada şuurlu olduğumuzu iddia ediyoruz. Ama kendi şuuraltımıza hâkimiyetimiz ne kadardır? Eğer birtakım tepkileri şuursuz olarak içten gelen bir dürtü (kompleks) sonucu veriyorsak bağımsız bir varlık olduğumuzu iddia edemeyiz.

Şuuraltına hâkim olan mistik savaşçı enerji kozasındaki göbek hizasında bulunan bazı iplikçikleri ileri doğru uzatabilir. Büyücü kendi enerji kozasına tam olarak erk sayesinde hâkim olur. Rüya bedenini bu sayede hareket ettirir. Fakat, bu erk ileri düzeye ulaşmış bir büyücünün elinde tehlikeli de olabilir. Elde ettiği güç sayesinde gündelik hayatta (uyanık durumda) her istediğini başarabilir. Büyücülerin amacı göbek çakrasına tam olarak hâkim olmaktır. Çünkü erk merkezi göbek bölgesinde bulunmaktadır. Ancak, bilge savaşçı bu erkini asla kötülük için kullanmaz. Çünkü onun savaşı dış dünya ile değil kendi iledir. Amacı kozasındaki tüm iplikçikleri aydınlatıp içten gelen ateşle yanmaktır.

Sonuç olarak: Bu öğretide bence, eksik olduğunu sandığım iki hususu belirtmek isterim.

  1. Öğretide şifa yönü eksiktir. Bilge savaşçı elde ettiği bilgileri insanları tedavi etmek için kullanmıyor. Bunun bir eksiklik olduğu kanısındayım. Çünkü, birçok hastalık insanın enerji kozasında iz bırakır. Bu izleri gören büyücü onları tedavi etmesini de bilmelidir.
  2. Öğretide sevgi ve aşk yok. Don Juan sevgi ve aşkın bir bağlılık olduğunu söyler.

Sevgi ve aşkın insanları bağladığına ve onların bağımsız olmalarına engel olduğuna inanır. Oysaki bilge savaşçı olmak demek, bağlanmadan bağlanmayı da becerebilmek demektir. Yani, tutsak olmadan âşık olmak ve her var olanı sevgi ile bakabilmek demektir.

Bilgi Paylaştıkca Çogalır...

2 Cevaplar Kime:“Don Juan Öğretisi / Carlos Castaneda 10”

  1. Turqoise says:

    Şanslıyız. ????

    **********************

    Kesinlikle şanslıyız. Çünkü hala yaşıyoruz. :)

  2. Turqoise says:

    Ugh! ??????? ?

    **************************

    Ugh! :)

Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

[+] kaskus emoticons nartzco

İfade eklemek için tıklayınız.

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette