Direnç düzeyiniz beyninizin erken uyarı sistemi tarafından belirlenir. Beyninizin alt kısmında bulunan amigdala tehditlere dikkat eder. Amigdala tehlikeli bir durum sezdiğinde damarlarınıza adrenalin gönderir, kalbinizin daha hızlı atmasını sağlar ve gerginliğe, tetikte olmanıza ve savaş ya da kaç psikolojisine girmenize neden olur. Beyninizin bu uyarı sisteminin tarih öncesi çağlarda yaşamış atalarımızı hayatta tutan şey olduğunu söyleyebiliriz.
Direnci az olan kişilerin erken uyarı sistemi gereğinden fazla, direnci yüksek kişilerinki gereğinden az çalışır. Sisteminizin nasıl donatıldığına bakmaksızın, ondan daha iyi yararlanmayı öğrenebilirsiniz. Direnç, geliştirilebilir bir kişilik özelliğidir.
Dirençli olup olmadığınızı öğrenmek için aşağıdaki 10 soruluk kısa testi uygulayabilirsiniz.
Ne Kadar Dirençlisiniz?
Progress:
Bunları da okumak isteyebilirsiniz:
Bağlamı yeniden çerçevelemek, muhtelif bir deneyim, davranış veya olayın, içinde oluşturduğu bağlama...
"Cengiz Aytmatov’un “Gün Olur Asra Bedel” adlı yapıtında anlattığı bir efsane vardır: Mankurt Efsane...
Günümüzde insanoğlu hakkında yaşamsal bir olguyu anladığımız bir noktaya ulaşmış bulunmaktayız: Beyi...
7 Cevaplar Kime:“Ne Kadar Dirençlisiniz?”



moralimi bozdu bu ne böyle ya katılmıyorum bu sonuca ..
Test Sonucu: Direnci Az ( Kendi Kendinin Düşmanı )
Toplam Puanınız: 8
İyi bir işte çalışmak, sevilmek ve başarılı olmak istersiniz. Fakat ters gidebilecek şeyler hakkında endişe eder ve geçmişte yaptığınız hatalardan dolayı acı çekersiniz.
Baskı altında olduğunuzda daha fazla endişe edersiniz. Bir zaman sınırınız varken ya da biri her adımınız izlerken de aynı baskıyı hisseder, endişe duyarsınız. Ya da sizin için alışılmışın dışında büyük sorunlarla uğraşıyorsanız da aynı şeyleri hissedersiniz.
Kendinizi, başkalarının sizi eleştirdiğinden çok daha fazla eleştiriyorsunuz. Bir bakıma kendi kendinizin düşmanısınız. İşiniz, eviniz ve dünyanın durumu sizi, çoğu insandan daha çok endişelendiriyor. Geriye baktığınızda, aslında çok da kötü sonuçlanmayan bazı şeyler için endişelendiğinizi fark ediyorsunuz. Biraz daha az endişe duysanız, duygularınızı kontrol altına alabilseniz ve kendinizi daha hızlı bir şekilde toparlayabilseniz daha iyi olmaz mıydı?
*************************************
Dirençli olsaydık moralimiz bozulmazdı sanırım. Test kendi sağlamasını yapmış oluyor.
14
******************************
( Ayağa kalkar ve aniden alkışlar. )
Direnci Yüksek ( Huzurun Canlı Örneği )
biz buna halk arasında “gamsız” diyoruz
*****************************
İyi bir şey.
Çabuk hastalanıyorum, dirençsizim..
****************************
Olsun en azından azimlisin.
Hı hı hâlâ yaşıyorum
)))
**************************
Harika bir şey bu.
Çok sevindim.
kendi kendimin düşmanı çıktım vay arkadaş buna göre kendi kendimide yenmem gerekiyor değilmi ?
İnsan insanın kurdudur derler fakat bence en büyük zarar kendi kendimize verdiklerimizdir. Kendini yenmekten daha önemlisi kendini sevmek olsa gerek.