
Zamanın akıp akmadığı veya hangi yönde aktığı da aynı şekilde fiziğin en tartışmalı konulardandır. Uzay-zaman da olan her gelişmenin içindedir. Sebep-sonuç ilişkisi zaman akış oku ile ilgili olup, tersine zaman oku da teorik olarak mümkündür. Zaman, ışık hızı ile de dolaysız ilişki içinde olup, maddenin ışık hızına yaklaşması durumunda zamanının yavaş akması, ışık hızında durması ve ışık hızı ötesinde de tersine akması; takyonlar denilen atom altı parçacıkların ışıktan hızlı hareket ettiği ve zamanlarının gelecekten geçmişe doğru aktığı veya içinde bulunduğumuz uzay-zamandan başka sonsuz sayıda da ihtimalin olabileceği hipotezleri de modern fiziğin ve relativite teorisinin temelini oluşturan konulardandır.
Organik bünyemizin ışık hızında hareket edebilecek seviyede evrimselleşmesini görebileceğimi sanmıyorum bununla beraber zihnimizin ışık hızında çalışabilmesinin söz konusu olduğunu düşünüyorum.
Aklımızı sınırlandırırsak sınırsız kavramları algılamayız. Kemerleri bağlayıp zihnimizin roketlerini ateşleyelim. Beynimiz pörtlediğinde dururuz… ehi.
Şimdiki zaman ve geçmiş zaman
Belki birliktedir gelecek zamanda
Ve gelecek zamanı kapsar geçmiş yaşam
-T.S.ELIOT
Bunları da okumak isteyebilirsiniz:
George Bénard Shaw, bir yerde şöyle söylüyor: “Akıllı kişi kendini dünyaya uyarlar; akıllı olmayan i...
"İnsanlar arasındaki cinsel farklılıklar anatomiden daha fazlasını kapsar. Beyin cinsel olarak farkl...
Yüksek dağlarla çevrili bir kartal yuvasındayım. Uzun bir süre dağları yakından inceleme fırsatı bul...
2 Cevaplar Kime:“Zaman”
“Bugün, dün ne olacak diye üzülmüş olduğum, yarındır.”
Umarım üzüldüğün şey olmamıştır.