
Bilge savaşçı görme yetisini geliştirmek için iki farklı metot kullanır. Bunlardan biri gizlice izleme metodu, diğeri rüya görme metodudur.
Gizlice izleme metodu gündelik yaşam içinde uygulanır. Amaç, büyücünün gündelik yaşam içinde farklı bir gerçekliği deneyimlemesidir. Böylece kendine verdiği önemi gemlemeyi öğrenir. Kendine verdiği önemi kaybeden büyücünün çevresi ile dengeli bir iletişim kurmasını sağlayan “kontrollü deliliktir”.
Görme yetisini geliştirmek için, savaşçı “gizlice izleme” metodunu uygularken 7 tane temel ilkeden hareket eder.
- Savaşçı savaşacağı alanı kendisi saptar. Yani, gizlice izlemeyi uygulayacağı ortamı kendi seçer.
- Savaşçı gereksiz olan tüm yüklerden kurtulmaya bakar. Çünkü bu yükler onun kendine verdiği önem ile doğru orantılıdır.
- Savaşçı için her varlık gizemlidir ve bu gizeme kendi de dâhildir. Bu ifadeden anlaşılması gereken, savaşçının hiçbir ön kabul veya varsayıma sarılmaması gerektiğidir.
- Savaşçı gerilim içinde olmamalıdır. Kendini terk etmeli ve hiçbir şeyden korkmamalıdır. Ancak o zaman güçlenir ve savaşı kazanabilir.
- Üstesinden gelemedikleri bir durumla karşılaştıklarında bir süre için geri çekilip gündelik bir meşgale ile enerji toplamaları gerekir.
- Savaşçı zamanı boşa harcamaz. Her anın önemli olduğu bilgisi içinde kararlarını anında verirler ve derhal uygularlar. Hayatları için verdikleri mücadelede her an sonsuz bir süreye eşdeğerdir.
- Gizlice izleme metodunun son ilkesi savaşçının asla ön safta görünmemesi, daima geriden izleyebilir durumda olmasıdır.
Savaşçı bu 7 ilkeyi her fırsatta ve gündelik yaşamının her olayında uygular. Bu sayede savaşçı 3 önemli sonuç elde eder.
- Kendisini ciddiye almamayı öğrenir. Kendisini ciddiye almayan savaşçı her olayı hafife alıp gülmeyi başarır. Kendisini ve başkalarını gizlice izleyerek önemsenecek hiçbir şeyin bulunmadığı sonucuna ulaşır.
- Savaşçı sonsuz sabırlı olmayı öğrenir. Çünkü hiçbir beklentisi yoktur ve eylemlerinde başarı kazanmak gibi bir amaç gütmez.
- Savaşçı yeni durumlarda yeni çözümler üretmeyi öğrenir. Yani, bir bakıma rol yaparak “kontrollü deliliğin” üstadı olmayı başarır.
Bunları da okumak isteyebilirsiniz:
Milton Modeli Dil Kalıbı: Gereklilik ya da Olanaklılık
İdealist diye, yalnız kendi varlıklarının ve kendi içlerinde ardarda gelip geçen duyumların bilincin...
Beden dilinin en sevdiğim tarafı yalansız oluşu... Duygu ve düşünceleri ifade etmek için dizayn edi...
Tek Cevap Kime:“Don Juan Öğretisi / Carlos Castaneda 3”
“Sadece bir savaşçı bilgi yolunda sağ kalabilir. Çünkü bir savaşçının sanatı bir insan olmanın dehşetiyle, bir insan olmanın görkemini dengelemektir.” Xtlyan Yolculuğu ?????
*******************************************
Savaşmadan savaşanlar her zaman galip gelirlermiş.