
DİLEKÇEDEN: EN AĞIR CEZALAR VERİLSİN
Dilekçede ayrıca, sahte delil üretenler hakkında en ağır cezaların verilmesi gerektiği belirtilerek şöyle denildi: “Devlet kurumları ile devlet içinde görev yapan memurların suçsuz yere kişileri suçlamanın da ilerisine giderek kişiler hakkında sahte delil üretmesi öyle bir cezalandırılmalıdır ki bir daha bu devlet görevlileri aynı şeyleri yaparak kişilerin hayatlarını mahvetmesinler. Devlet de ‘Pardon’ demenin dışında kendi kurumlarının hatalarının bedelini ödesin ki bir daha bu şekilde çirkin olaylar gerçekleşmesin.”
56 ASKER HAKKINDA DAVA AÇILMIŞTI
“Deniz Kuvvetleri içerisinde fuhuş, şantaj, tehdit ve casusluk faaliyetleri yürüten suç örgütüne üye olmak” iddialarıyla ilgili 2010’da başlatılan soruşturma sonucu 9 Şubat 2011’de 56 asker hakkında dava açıldı. Tüm sanıklar fuhuş ve Askeri Casusluk’tan beraat ederken, “örgüt üyeliği, suç örgütüne yardım, haberleşmenin gizliliğini kayda almak suretiyle ihlal, devlet güvenliğine ilişkin belgeleri kullanmak ve hileyle almak”, “kişisel verilerin hukuka aykırı kaydedilmesi”, “örgüte bilerek ve isteyerek yardım” suçlarından 2 yıl 5 ay ile 15 yıl 7 ay arasında değişen hapis cezaları verildi. Cezalar Yargıtay’ca onandı.
KİTABI ÇIKTI: OYUMBEN
BU hafta içinde “Oyumben” adlı otobiyografik romanı piyasaya çıkan Tamer Karslıoğlu, avukatı aracılığıyla Habertürk’e konuştu. GES Komutanlığı’nda 14 yıl boyunca görev yaptığını söyleyen Karslıoğlu, şunları kaydetti:
“Askeri liseden başlayıp İstanbul Askeri Casusluk davasında 140 yıl hapis istemiyle yargılanma sürecini de kapsayan otobiyografik romanda, zaman içerisinde uğradığım metamorfozla çaresizlik avatarına dönüşüm hikâyemi yazdım. Bence çaresizliğin çarenin kendisi olduğunu keşfettiğimizde, hayatımız düşünce sistemimizle beraber değişir. Bu değişim başladığında sadece kendimiz değil, içinde var olduğumuz dünya da değişir. Şu an ülkenin gündemini iki büyük temel sorun işgal etmektedir. Birincisi terör belası, ikincisi ise paralel devlet yapılanması. İşin trajikomik tarafı; terörle mücadele konusunda görev yaparken, paralel yapının kumpasına maruz kalarak tasfiye edilmemdir.”
TAMER KARSLIOĞLU
1992’de Kara Harp Okulu’ndan mezun oldu. 1999’dan itibaren Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı Elektronik Sistemler (GES) Komutanlığı ve ilgili birimlerde görevlerde bulundu. 2009’da Teknik Analiz Şube Teknik İstihbarat Kısım Amiri olarak görev yaptı. 4 yabancı dil bilen Karslıoğlu, görevi boyunca 69 adet takdir belgesiyle ödüllendirildi. İşletme bölümünde yüksek lisans yaptı. Elektronik ve yazılım konularında 3 uluslararası sertifikaya sahip. Ar-Ge yazılım geliştirme ve analiz bölümlerinde kritik yerlerde görev yaptı. 14 yıl boyunca GES Komutanlığı’nda ağ güvenliğini sağlamak, terör örgütlerinden ele geçirilen şifreli dijital dosyaları çözmek görevlerinden bazılarıydı. Casusluk davası sürerken ordudan atıldı.
Gazeteden Okumak İçin Tıklayınız! (2 Haziran 2016)
Bunları da okumak isteyebilirsiniz:
GES… Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanlığı… Yıllarca “dinleme ve istihbarat” denilince akla g...
Yenisöz Gazete Haberi
TSK'daki Paralel Çözülmedi! - Tamer Karslıoğlu