
Yalanlar! Korumak, zulmetmek, güvence vermek, baltalamak, zarar vermek ve düzeltip olayları tatlıya bağlamak için her yerdeler. Peki bütün yalanlar kötü müdür? Eğer birini seviyorsanız olduğundan daha hoş göründüğünü o kişiye söylemek çok mu yanlış bir şeydir? Fakat bazı yalanlar da vardır ki gerçekten şeytanidirler. Sonuçta ne tür olursa olsun yalanlar aldatıcıdır.
Bir yalanı ortaya çıkartacak birçok beden dili sinyali vardır. Bunlar:
- Ağzı kapatmak
- Üst dudağı ya da burnu kaşımak
- Kontrolsüz yüz kızarması
- Dudak yalamak
- Aniden bacakları çapraz hale getirmek
- Aniden kolları çapraz hale getirmek
- Aniden sigara içmek
- Uzağa ya da yana bakmak
- Zorlama göz teması
- Abartılı dik duruş
- Yumruğu, dişleri sıkmak
- Huzursuzlanma, yerinde duramama
- El saklama
- Göz bebeklerinde küçülme
- Kontrollü ses tonu
- Kekelemek, ağzında gevelemek, tereddüt
- Terleme, el silme
- Aniden gülme
Yukarıda tüm yalan söyleme belirtileri listelenmiştir. Asıl önemli olan; bu sinyalleri doğru bir şekilde tercüme edebilmektir. Bunu yapabilmek için, bir miktar insan doğasını bilmek ve bu sinyallerin neden ve nasıl oluştuğunu kavramak gereklidir.
Endişe anahtardır. İnsanlar yalan söylediklerinde kendilerini sterse sokarlar. Vücuda adrenalin yayılır, kalp daha hızlı atar, kaslar gerilir, kan damarları genişler ve ya büzülür, göz bebekleri küçülür, nikotin ihtiyacı artar ve nefes alıp verişi hızlanır. Yalan dedektörlerinin kabiliyeti, insanların yalan söylerken sergilediği bu psikolojik reaksiyonlara bağlıdır. Eğitim almış bir vücut dili uzmanı dedektöre ihtiyaç duymaz. Bu değişimler, nereye bakacağını biliyorsan oldukça görünürdür.
Birçok batılıya küçüklüğünden beri kendisine konuşan insana bakmak öğretilmiştir. Çocuklar yalan söyledikleri zaman içgüdüsel olarak ağızlarını kapatırlar ve bilinçaltlarında vücut hareketlerinin onlara ihanet edeceğini bildikleri için ellerini saklarlar. İnsanların yalan söylerken neden bu şekilde davrandıklarının açıklamasını psikologlara bırakacağız fakat yalan söylerken ne yaptıklarını bilmek zaten yeterli.
Bunları da okumak isteyebilirsiniz:
Fiziğin Tao’su (1976) / Fritjof Capra
Tanrı'nın kitapları, melekleri ve peygamberleri var. Günahları ve sevapları var. Cenneti ve ce...
Sahip olabileceğiniz bazı genel eğilimleri değerlendirmek için tüm bedeni incelemeye gerek yoktur. ...
6 Cevaplar Kime:“Vücut Dili (Yalan-1)”
beden dili ni bilebilmek çok önemli insanları tanımak adına güzel paylaşım sevgiler…
**************************************
Yalancıları yakalayacak ve parmağımızla onları işaret edip; “Yalancııı, yalancıı” diyeceğiz. Onlar da pısıp, pörsüyecekler.
Of ya! Sade ve doğal yaşamak istiyorum ben. Herşeyi bu kadar çok incelemek durumunda kalmak çok bunaltıcı. Yalan söyleyen aslında kendini kandırıyordur zaten. Güvensizlikse günümüz yaşamının olmazsa olmazı sanki. Herkes birbirinin açığını bulmaya, ipliğini pazara çıkarmaya uğraşıyor.
Rekabet psikolojisi, kendini hep olduğundan farklı ve üstün göstermeye programlıyor bireyleri. Çok yorucu böyle bir yaşam. İnsanlardan ve insanların doyumsuzluklarından kaçıp, bir çiftlikte hayvanlarla birlikte yaşamayı istiyorum ben…
***********************************
Rekabetin oluşturduğu stres ortamından uzak durmak oldukça mantıklı.
Ancak incelemek zorunda olmakla, inceleme arzusu duymak arasında bir fark olsa gerek.
Zorunlu olarak yapılan her şeyin ruhu zımparaladığına inanıyorum.
Bu arada kontrol güvene mani değildir.
Ders için teşekkürler hocam…
**************************
Valla ders değil. Ders vermek haddime değil. Fikirlerimi püskürttüm sadece.
Arada girip çözüyorum verdiğin testleri şu sınavlarım bitsin hepsine bir göz atacağım inşallah
Sadece merhaba demek istedim.
Görüşmek dileği ile oyumben
ciao
***************************************
Sınavlar hiç bitmiyor inan.
Hayatın kendisi sınav gibi.
Yalan söyleyip söylemediğini anlamak için
Komik olurdu

– Dur bi dakika göz bebeğine bakmalıyım
***********************************
Çaktırmadan yapmalı.
insan, gerçek gün gibi aşikar iken bile, inanmak istediği şeyi kendisi seçiyor çoğu kez.
*************************************************
Hayat seçimler manzumesidir. Ne seçersek onu yaşıyoruz.