
Korktuğunuz şey neden başınıza gelir? :
“Başka insanların düşüncelerinin sizi farkında olarak ya da olmayarak etkisi altına alıyor olması oldukça ürkütücüdür. Ancak gücü anlaşılmazlığında yatan bir düşmandan kendinizi saklamak için yapabilecekleriniz oldukça azdır. Fakat daha da kötüsü, kendi olumsuz inanışlarınızın da size karşı sinsice çalışıyor olmasıdır.
Bir kadının ilişkisine dair beklentileri sonuçta kendi gerçekliğini yaratabilir. Eğer kadın sevgilisi tarafından reddedilme fikriyle gereğinden fazla meşgul olursa, onun bu hassas yaklaşımı ilişkisinin korktuğu gibi sonlanmasına sebep olabilir mi? Bu hipotezi test etmek için yapılan bir çalışmada çiftler ilişki dinamiklerini mikroskop altına yatırmak için davet edildiler. Çiftlerden her biri ilişkilerine, partnerlerine dair düşüncelerini, tatmin olma derecelerini, taahhütlerini değerlendirdiler. Aynı zamanda çiftlere diğeri tarafından terk edilmekten duydukları anksiyeteye dair bir ölçek uygulandı. Çiftler yeniden bir araya getirildi, bir odaya oturtuldular ve bir kamera onları çekmeye başladı. Ardından aralarında biraz ilginç bir çekişme yaratmak adına ilişkilerinde soğuk bir atmosfer yaratan, onları yıpratıcı bir ruh haline sokan konuyu tartışmaları istendi. Sonrasında bu tartışmaların etkilerini anlayabilmek adına onlara yeniden sevdikleri kişiyle ilgili bir değerlendirme formu verildi. Denekler laboratuvardan sağ salim çıktıktan sonra araştırmanın ne hakkında olduğunu bilmeyen psikologlar bu ateşli tartışmanın küllerinin inceleme altına aldılar. Bandı ileri geri sararak gelişigüzel yorumları, çirkin eleştirileri, düşmanca tavırları ve hoş olmayan ses tonlarını değerlendirdiler.
Videoya çekilen tartışmadan önce, terk edilmeye hassas kadınların eşleri, ilişkileri hakkında, ayrılıklara karşı daha sağlam duran kadınların eşleri kadar pozitif bir tavır içerisindeydi. Ancak daha sonrasında hassas kadınların eşleri tamamen sinirlilerdi. Araştırmacılar bantlara bakarak bunun nedenini keşfettiler. Yapılan istatistiki analizlere göre reddedilme korkusu olan kadınlar, tartışma yaratılacak konular konuşulmaya başladığında çok daha huysuz tavırlar sergilediler, eşlerini öfkeden çıldırtma nedenleri de buydu. İkinci bir deneyde de reddedilmeye hassas kadınların ilişkilerinin her ne kadar sağlıklı ve mutlu olarak başlıyor olsa da diğerlerine oranla bitmeye üç kat daha yakın olduğunu ortaya koymaktadır. Bu hassas kadınların reddedilme beklentileri korkularını gerçeğe dönüştürmektedir.”
Bunları da okumak isteyebilirsiniz:
Cinsiyet illüzyonunda görülen iki resimden biri kadın, diğeri erkek olarak algılansa da gerçekte...
Korku aslında bir iç tepkidir. Tamamen olayları nasıl algıladığımızla ilgili bir tepki… Korkularımı...
“İnsan beyni evrilmiş bir ‘biyolojik zihin’ olmanın yanı sıra müziğin, okumanın, resim yapmanın, bi...
13 Cevaplar Kime:“Başına Buyruk Beyin / Cordelia Fine”
Nedır şu kadın beyınlerınden cektıklerınız alam yaa

*****************
Gerçekten beynimiz çok garip. Bazen biz onu kullanmaya kalkarken o bizi kullanıyor.

Bi de; “Kadın beyini bilmeli.” Ne demekse?
İlginç!
************************************
Daha da ilginç olan gerçek olması.
biz buna halk arasında şom ağızlılar diyoruz.neyseki erkekler birazda umursamazlığında tesiriyle bizden daha sabırlılar.
mesela şu kuşa ben gıcık olurken yeğenim bayıldı
*******************************
Hı hı şom ağızlılığın bilimsel açıklaması bu olsa gerek.

Bu arada kuş bana çok sevimli geliyor. Onu beslemek istiyorum. Bazen ekrana hapsolmasına üzüldüğüm de oluyor.
Konu hakkında bir anket yayınladım. Sonucu merak ediyorum.
Ben o kuşa bayılıyorum. Ben sayfada bişeyler okurken, oradan oraya uçması çok hoşuma gidiyor. Çok şeker ya… Twitter kuşu olduğunu biliyorum ama, ben o gözle bakmıyorum ona. Sanki canlı benim için. Beslemek istiyorum onu.
*****************************
Anağh! Ben de beslemek istiyorum.
Acıksa keşke. 
Kendini gerçekleştiren kehanet…
=) Ah kadınlar diyor ve susuyorum..
**************************
Hı hı bi garipler adeta.
bir dilek dilerken temkinli olmalı…
****************************
“Ne istediğine dikkat et! Ya sahip olursan?”
ilişkinin bitme sebebi endişeden ziyade (genellikle) bir başka kadın veya erkektir der, bilime de böyle kafa tutarım
************************************
Bazen bir başka kadını ya da erkeğin sadece endişesi bile daha etkili olabiliyor.
bu endişeyi neyin tetiklediğini bulup kaynağına inilince sorun çözülür. güven olsa, hiç fena olmaz mesela
********************************
En derin kaynak ego. Bazen inildiğinde çıkılamıyor.
başka birinin olması endişesi yetiyor evet kesinlikle yetiyor ilişkiyi bitirmeye. çünkü korkular güvensizlikten, kendine güvensizlikten gelir, özgüveni eksik olan hep şunu düşünür:”acaba ona yetemeyecek miyim, acaba başkasına meyleder mi, acaba beni sevmez mi… vs” bu sorular korkularını artırır ve korktuğu başına gelir! sadece özgüveni olmayan biri ile birlikte olmayı reddetmek bile ilişkiyi bitirir. aynıyla vaki efenim, arzolunur…
Güven duymak güven sağlar.
beyin aslında kibirli ve yalancı bir organmış Tamer can..aynı zamanda dik kafalı ve zayıf iradeliymiş de.öyleymiş.
orbitofrontal korteksimize zeval verme, manipülasyonlardan koru yareppimm çıtıronkk..amanın fear is out of record ohh 
**************************
Beyin hala onu keşfetmemizi bekleyen bir çok sır barındırıyor sanırım.
Yaşasın beyin!
Birlikte olduğum kadınla onu istediğim için birlikte olduğum için birlikte olduğum kadınım korkmasın.Korkuları varsa korkularını ezip geçmeye hazırım.Korkularını ezmekle kalmam onu kalbini güven nehirlerinde yüzdürürüm.
****************************************
“Korkma!” dediğimizde aslında zihnimizde korkacak bir şeylerin varlığına işaret ediyor oluşumuz yaman bir çelişki.
Benim küçük çiçeğim artık korkunun ne olduğunu biliyorum korkma korktuğun şey olmayacak seninle bu korkunun nedenleri hakkında konuşmamız gerekiyor.Karşında denek yok seni seven adam var.
***********************************
Sevginin gücü çok büyük.