
* Hızlı değişime başarılı bir uyum sağlamak istiyorsak, geleceğe yeni bir açıdan bakmak, şimdilerdeki etkinliğini yeni bir duyarlıkla izlemek durumundayız.
* Yaşlı insanların, artan değişim hızına karşı tepkileri daha sert oluyor. Yaşla tutuculuk arasında uyumlu bir ilişki olduğu matematiksel temellere dayandırılarak saptanmıştır. Zaman yaşlılar için daha hızlı geçmektedir. Elli yaşındaki bir baba on beş yaşındaki oğluna, istediği araba için iki yıl beklemesi gerektiğini söylediğinde, 740 günlük bu süre babanın yaşadığı sürenin % 4 ü kadardır. Aynı gün toplamı, çocuğun yaşadığı sürenin % 13’üne eşittir. Söz konusu gecikmenin, babaya göre çocuğa üç ya da dört katı daha uzun gelmesi acayip sayılmamalıdır.
* Her yılın bir öncekine göre kısalmış sanılmasının nedeni, büyük bir olasılıkla metabolik süreçlerdeki yavaşlamadır. Biyolojik ritimlerdeki yavaşlama nedeniyle, yaşlı kişilere, bir hızlanma olmasa bile dünya hızlanmış gibi gelecektir.
Bunları da okumak isteyebilirsiniz:
Bu metaprogram, davranışları değerlendirme şeklinizle ilgilidir. Kişinin bir konuda kanaat getirmesi...
Geçmiş günü beyhude yere yad etme, Bir gelmemiş an için de feryat etme, Gelmiş geçmiş masal ...
Kaderini ancak sen kendin keşfedebilirsin. Senin için hazırlanmış yolu ancak sen görebilirsin. Orası...
Tek Cevap Kime:“Şok / Alvin Toffler”
Okuyunca gerçekten şok oldum, demek ki metobolizmam yavaşladığı için günler,seneler daha çabuk geçiyomuş(.Yani yaşlanmaya başlamışım.)Bunun analizi de ters orantı gibi bir şey.
*********************************
Metabolizmamızı hızlandıralım hemen.