
“İnsanoğlunun en fazla ıstırap çektiği derin kişisel yenilgisi, kişinin aslında yapabilecekleriyle, sadece yaptıkları arasındaki farktan kaynaklanır.”
İşte bu sözlerle, beynimi bulunduğu kaptan çıkarttı ve defalarca onu tokatladıktan sonra yerine koydu Ashley Montagu ve ben beynimin eskisi gibi çalışabileceğinden şüpheliyim.
Fakat “Bu dünyada istediklerini elde edenler, ayağa kalkıp istedikleri ortamı arayanlardır. Eğer aradıklarını bulamazlarsa, yaratırlar.” demiş Bernard Shaw.
Ayağa kalkmak istiyorum ama sırtımda ben varım…
Bunları da okumak isteyebilirsiniz:
Televizyonu kapatıp bilgisayarı açtınız. İnternette gezinmeye başladınız. Sosyal paylaşım sitelerine...
Ruhun denizine atılan kelime çapaları, Sürer ruhu tarla gibi... Aşkın körpe tohumlarını savuru...
Hayatımız, İradeye dayalı tercihler manzumesinden ibaret. Bu tercihler ne kadar kendine özgü ve biz...
8 Cevaplar Kime:“Beyine Atılan Tokatlar…”
Sabırla bekliyorum. Bir insanın sahip olamayacağı bir sabırla bekliyorum.
Tuzak kurmalarından dolayı sıkıntıya düşmemek için uçuyor olmak gerek. Neyse ki uçuyorum.
Hmm. O zaman bozulmalarını bekleyeceğim.

Akışına bıraktım zaten.
isteklerinizle yaptıklarınız uyuşmuyorsa, kalbiniz, aklınız ve ruhunuz aynı düzlemde buluşmamıştır demiş bir üstat. ben buna bilinçle bilinçaltı uyumsuzluğu diye ad taktım.
bu işle uğraşan yaşam koçluğu(veya adı değişik olabilir) gibi koca bir sektör oluştu. insanlar bilinçaltı ile bilinci uyumlaştırmak için uzmanlaşıyorlar artık.
-ha ne kadar başarılı oluyor, denemeden bilinmez tabii-
Bilinçaltıyla bilinç seviyesini uyumlaştırmak için de her ikisinin yeteri kadar farkında olmak gerekir. İşin ilginç yanı her ikisini yeteri kadar tanıyan ve idrak eden bir insanın bunları uyumlaştırması için çaba sarf etmesine gerek kalmıyor sanırım. Belki de anahtar cümle; “Kendini Tanı!” dır.