
20. yüzyılın ünlü psikiyatrlarından Macar Leopold Szondi tarafından hazırlanan bu test, görsel imgelerden yola çıkarak, bizim bastırılmış duygularımızı özellikle de korkularımızı bularak, onların hangi yollarla su yüzüne çıktığını keşfetmeyi amaçlıyor.
Aşağıdaki portrelere dikkatlice bakın ve ıssız bir ormanda karşılaşmaktan en çok çekineceğiniz şahsı seçin. Her şahıs farklı bir anlamı temsil etmektedir. İki kişi arasında kalıyorsanız, ikisinin de değerlendirmesine göz gezdirin.
Szondi Testi
Progress:
Szondi testi, 1935 yılında Macar psikiyatrist Leopold Szondi tarafından geliştirilmiş bir kişilik testidir. Freud’un psikanaliz teorisinden farklı olarak insanların derin iç itimleri üzerine kuruludur.
Diğer kişilik analizi testlerin aksine sözel değildir. Test uygulanırken kişiye bir dizi fotoğraf gösterilir ve kişiye bunlardan sevimli bulduğunu ve sevimsiz bulduklarını işaretlemesi istenir. Szondi’ye göre her bir görüntü denek üzerinde içsel bir çağrışıma yol açmaktadır.
Szondi’nin iç itim teorisine göre her insanda 8 iç itim çeşitli derecelerde bulunmaktadır. Bu iç itimler şunlardır:
Szondi testi psikolojide devrim niteliğinde kabul edilmiştir. 1959’da Szondi Society adlı topluluk kurulmuştur. Merkezi Zürih’te olan Szondiana adlı bir bilimsel dergi de topluluk tarafından yayınlanmaktadır.
Bunları da okumak isteyebilirsiniz:
Ne kadar sorumlusun? (TEST)
Sadece insanların resimlerine bakarak onların kişiliği hakkında değerlendirmede bulunabilir ...
Herhangi bir şey ile ilgili düşünceleriniz, aslında hiç ilintisi olmaması gereken başka bilgilerin e...
5 Cevaplar Kime:“Szondi Testi”
Amanın test çalışıyor. 4 dedim tırstım. ?
**************************************
Szondi işi biliyor sanırım.
7
***************************
Yardım istemeksizin yaşamak huzur verici olsa gerek.
6
yeminlen doğru
****************************
Yaşasın test çalışıyor.
Tamer bey, yazı şekliyle ilgili bir test yapar mısınız? yani şu sitedeki gibi: http://filoji.com/el-yazinizdan-kisiliginizi-tespit-edebiliriz-desek-ne-derdiniz/, çünkü ne kadar uğraştıysam uğraşayım yazı biçimimi bir türlü bir standarda kavuşturamadım… hem yazdığım kelimelerdeki harflerin birbirleriyle olan aralığı hem de kelimelerin birbirleriyle olan aralığı çok random, ve de harflerin şekilleri çok değişik ve tutarsız…kendimi test edeyim desem yazdığım harflerin şekil ve boyutları her defasında çok farklı oluyor…yazı şeklim çok kötü…nasıl düzeltebilirim…benim için öneriniz var mı?
******************************
Sanırım doktorlar da reçete yazarken benzer şeyler düşünüyordur. Bence yazım şeklimizin özgünlüğü onun güzel olmasından daha değerlidir.
8 numarayı ben sectım
4 numarayı eşım seçti
*********************************************
Korkuların bize öğretilen kavramlar olduğunun idrakine vardığımız sürece sıkıntı olmaz.
Eşinizle mutlu mesut, korku ve kaygılardan uzakta neşeli bir hayat diliyorum.