
Belki de gördüklerimize inanmadan önce neyi gördüğümüze doğru karar vermeliyizdir. İşin kötü tarafı neyi gördüğümüze karar veren de, gözlerimizden gelen bilgiyi değerlendiren de aynı yer: Beynimiz. Bizi yöneten bir yapının yönetimini ele geçirebilir miyiz? Belki de onun nasıl çalıştığını keşfedebilirsek bu mümkün olabilir. Ancak emin değilim.
Bunları da okumak isteyebilirsiniz:
Bilgi Paylaştıkca Çogalır...
4 Cevaplar Kime:“Beyin Yanılsaması.”
Töbe töbeee!
**********************
Hı hı.
çok değerli abimiz[az bir şey yağ çekelim ki sorumuza cevap çabuk olsun
],sayın “benoyum”, bu aralar sıkıntıdan eski defterleri karıştırodum…yok yok mecazi anlamda değil,yani eski matematik bilgilerimi test etmek için mat soruları çözüyorum…youtube’dan bir ders analtısında:”https://www.youtube.com/watch?v=Y5ycOVw3pM4″ 3n2-12n-7’nin bir parabol belirmediği söylendi …ama parabolmüşcesine işlem yapıldı…şimdi sorum şu her 2.dereceden denklem bir parabol belirtir mi…eğer bu bir parabol değilse nedir?
********************************
Birinci dereceden bir fonksiyonun grafiği doğru belirtirken, ikinci dereceden bir fonksiyonun grafiği bir parabol belirtir. Eğer fonksiyon daha yüksek derecedense veya polinom fonksiyonu değil de, rasyonel bir fonksiyonsa, trigononometrik ifadeler, vb içeriyorsa durum biraz daha farklı olacaktır. Sonuçta ikinci dereceden bir denklem paraboldür. Parabol değilse paraazdır. ehi.
( Bir nevi fakirlik durumu yani. )
“Bizi yöneten bir yapının yönetimini ele geçirebilir miyiz?”
ben bazen “yanılıyorsun” deme cesaretini gösteriyorum. ama işte o kadar.
Güzel bir başlangıç.