
“Kitap 1990’ların sonunda dünyanın en çok satan kitabıydı. Kitaba yönelik en yaygın iki yorum, ‘saçmalık’ ve ‘hayatımı değiştirdi’ oldu. Redfield bir romancıdan ziyade toplumsal sorunları dile getiren bir yorumcu olduğunu söylemektedir. Kitabın orijinalliği öz benliğini arayan bir New Age karakteri ile Hollywood tarzı tehlikeli macera ve cinsel çekim senaryosu etkisinin bileşiminde yatmaktadır. İlk defa Jung tarafından varsayılan eş zamanlılık fikri artık yeni değildir ama Redfield tesadüflerin birçok insanın başına daha sık gelmeye başladığını ve bir şekilde tür olarak gelişimimizle bağlantıları olduğunu söyleyerek tesadüflere olan ilgiyi yeniden uyandırmıştır, spiritüel bilginin doğrudan sezilmesi fikrini öne sürmesi bakımından tam anlamıyla Gnostik bir eserdir.”
“Kitabın dokuz gizli bilgisinin ilki bizi kültürel dönüşüme sevk edecek şeyin en çok eş zamanlılığın bilinci olduğunu zira bunun gerçek olduğunu kabul ettikten sonra evrenin işleyişine dair görüşümüzün tamamen değişmesi, evrenin daha anlamlı hale gelmesi, gerektiğini öne sürer.”
“Redfield’in bahsettiği ikinci bilgi artık daha uzun, çağlar boyunca var olmuş insanlığı takdir etmek için düşünce dairemizin hayatımız, işimiz, ülkemizin ötesine genişlemesidir.”
“Üçüncü bilgi evrenin saf enerji olduğunu söyler. Bizim dünyayı görme şeklimiz maddenin görünür katılığına dayanmaktadır ama bilimimiz henüz eşyanın ve yaşamın içinden ve etrafından akan, gözle görülmez enerjileri tespit etmemiştir.”
“Dördüncü bilgi ‘her şey enerjidir’ kavramını insan ilişkilerine genişletmektir. Evrende dolaşan enerjiyi nasıl kendimizde toplayacağımızı tam olarak bilmediğimiz için onu başka insanlardan çalmak isteriz. Beşinci bilgi ise dördüncünün panzehiridir: ‘Daha büyük kaynağa her an ulaşabileceğimizi ve herhangi bir kayıp enerjiyi yeniden toplayabileceğimizi biliyoruz. Enerji almak için başka bir insanı kullanma kabahatini işlemek yerine kendi içimize döner ve ona meditasyon, sessizlik ve tabiatla zaman geçirme vasıtasıyla ulaşırız.”
“Altıncı bilgi enerjiyi kendimize yönlendirmek için, göz korkutan, mağdur veya ilgisiz gibi rollere bürünerek geliştirdiğimiz kontrol dramları ile ilgilidir. Kontrol dramları bize insan olarak gelişme imkânı vermez ama onları tarafsız olarak görebilmek bize onları ortadan kaldırma gücü verir.”
“Yakın Çağ’ın hızının yavaşladığını adeta görüyorum. Dört yüz yıllık saplantı sona ermişti. Maddi güvenceyi sağlamanın yollarını bulmuştuk ve artık bunu niye yaptığımızı anlamaya hazır aslında özgüvenli görünüyorduk.”
“Çatışma ve kötü niyet, enerjinin evrendeki doğal akışına karşı bir uyuşmazlık yaratırken koşulsuz sevmek enerjiyle beraber hareket etmek, onun güzelliğini ve gücünü almaktır. Bu durumda biz gerçekten daha yüce bir zihinsel ve fiziksel titreşimde var oluruz.”
“Anlamlı tesadüfler insan ırkının spiritüel evriminin bir işaretidir.”
James Redfield
1950’de doğan Redfield Alabama, Brimingham yakınlarında Metodist bir ailede büyüdü. Aurburn Üniversitesi’nde sosyolojinin yanı sıra Taoizm ve Zen Budizm de dahil, Doğu felsefeleri üzerine öğrenim gördü. Daha sonra danışmanlıkta master derecesi aldı ve suistimale uğramış gençlere 15 sene terapistlik yaptı.
1989’da işini bırakarak kendini yazmaya adayan Redfield Dokuz Kehanet’i neredeyse iki buçuk yılda bitirdi. Dokuz Kehanet, New York Times çoksatanlar listesinde 145 hafta kaldı. Redfield Alabama ve Florida’da yaşamaktadır.
Bunları da okumak isteyebilirsiniz:
2 Cevaplar Kime:“Dokuz Kehanet (1993) / James Redfield”
😃🤓😍 Bu kitabı kaçırmışım..harikalık oldu. Belki de hayat sadece paylaştığımız anların toplamıdır.😘🖖🏼
**************************************
Net.
https://altyazilifilm.live/dokuz-kehanet-full-720p-altyazili-izle.html
Filmi de güzeldi, geçen yıl izlemiştim.
*******************************
Listeme ekledim.