İnsanı Tanıma Sanatı (1927) / Alfred ADLER

“İçe kapanıklık, yetersizlik ve kendini güvende hissetmeme duygusu, bireyin varlık amacını belirler.”

“Bir güdü, kibirliliğin tüm çeşitleri için ortaktır. Kibirli birey bu yaşamda elde edilmesi mümkün olmayan bir amaç yaratmıştır. Dünyadaki başka herkesden daha önemli ve daha başarılı olmak ister ve bu amaç doğrudan onun yetersizlik duygusunun sonucudur.”

“Her çocuk, deneyimlerini kendi başına değerlendirmeye ve kişisel gelişimini sınıfın dışında sürdürmeye mecburdur. İnsan ruhunun gerçek bilgisine erişmeye yönelik hiçbir gelenek yoktur. Bu nedenle, simyacılığın hüküm sürdüğü dönemde kimyanın konumu neyse, insan doğası bilimi de bugün kendini aynı konumda bulmaktadır.”

“Bizde eksik olduğunu düşündüğümüz şey, neye dönüşeceğimizi belirler.”

Alfred ADLER

Alfred ADLER

Adler 1879’da Viyana’da yedi çocuklu bir ailenin ikinci çocuğu olarak doğdu. Beş yaşında geçirdiği zatürreden ve küçük kardeşinin ölümünden sonra kendini hekim olmaya adadı.

Viyana Üniversitesinde tıp okudu ve 1895’te yeterlilik kazandı. 1898’de terzilerin sağlık ve çalışma koşulları hakkında bir tıbbi inceleme yazdı. Ertesi yıl, Sigmund Freud ile tanıştı. Adler 1911 senesine kadar Viyana Psikanaliz Cemiyeti’yle ilişkisini sürdürdü ama 1912’de sekiz diğer üyeyle birlikte Bireysel Psikoloji Derneği’ni kurmak için ayrıldı. Aynı dönemde, The Neurotic Constitution adlı etkili çalışmasını yayımladı. Adler’in meslek hayatı askeri hastanede çalışması nedeniyle Birinci Dünya Savaşı sırasında kesintiye uğradı. Bu deneyim onun savaş karşıtı tutumunu kuvvetlendirdi.

Savaştan sonra, Viyana’da 22 öncü çocuk ruh sağlığın kliniğini açtı. 1932’de yetkililer (Adler Yahudi olduğu için) klinikleri kapatınca Adler, Birleşik Devletler’e göçerek Long Island Tıp Fakültesi’nde profesörlük yapmaya başladı. 1927’den itibaren Columbia Üniversitesi’nde konuk profesörlük yaptı. Avrupa ve ABD’deki halka açık dersleri epey tanınmasını sağlamıştı.

Adler 1937’de ani bir kalp krizi sonucu öldü. Avrupa ders turu çerçevesinde gittiği İskoçya’nın Aberdeen şehrindeydi. Ardında 1897’de evlendiği eşi Raissa ile dört çocuğunu bıraktı.

Diğer eserleri arasında Yaşama Sanatı, Bireysel Psikoloji ve meşhur Yaşamın Anlam ve Amacı yer alır.

Bilgi Paylaştıkca Çogalır...

Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

[+] kaskus emoticons nartzco

İfade eklemek için tıklayınız.

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette